Selera makan kurang

Hi mummy, nk tanya. Normal ke masa saya 4week selera makan tinggi. Sekejap nak makan. Tapi bila dh nak masuk 6week ni.selera makan dh takde. Tak rasa lapar, saya tak mual. Cuma tak selera tengok nasi. Kalau paksa makan. Akan muntah. Normal ke? #firstbaby

2 Balas

normal. memang biasanya masuk 6 - 7 minggu baru mula alahan. dan akan makin teruk waktu 9 - 10 minggu, sebab masa tu HCG sangat tinggi. saya sekarang 11 minggu, mual dah hilang, tapi sama macam sis. selera tak ada, tapi tak muntah. cuma mulut rasa payau je. kalau makan apa2 jadi makin payau.

Norml..alahan xsemua org sama..sy pon msuk 6w..selera mkn ade je, tp xlama tu mula la loya mual..tp xmuntah..alahan tu dh nk start dtg…