Berapa Hari Untuk Cek Upt Semula??

Nk tnya,klau cek upt +ve,tp nmpk trlalu samar,agak2 brpa hari lg blh cek upt smula untuk nmpk double line yg jelas??

11 Balas

Cuba buat upt masa awal pagi,masa baru bangun tido tu.. Kalau sye beli pregnancy test yg digital 😊 tpi klau masih rasa was2 cuba dalam 4 5 hari lagi ke tapi mesti buat awal pagi

Tggu lagi seminggu check. In shaa Allah ada je tu. Kadang2 kita up post, memang kadang2 tak naik dkt feed. Tu orang tak perasan nak komen. Ni pun sy scroll2 dlm topik pregnancy 😊

4y ago

Sama2. Dalam 2-3 hari pun boleh check dah sis. 😊

daa delay brpa hari sis ? bole ja test upt 2 3 hari lepas sis test harituu..hcg kita akn meningkat setiap hari klu sis prgy upt makin terang

4y ago

Da delay 24 hari

Sy check je hari2. Pakai strip yg murah tu. Tapi kalau takde strip, boleh la cuba lg dlm 2-3 hari ke. First urin lps bangun pagi.

sy pun mcm tu . last period 15/12 . cek upt 3 kali masih negatif bila cek lpas sbulan bru positif .

Cek wktu pgi lpas bngun tido.. /lgi 1 mnggu cek smula nk dpt kn line btul2 terang

Klw nk double line jelas cek waktu pagi...

Check je hari2 lepas lewat period.

Xde yg sudi jwab ke😢

Seminggu pon ok dah