Check tekanan darah

Nk tnya siapa kt sni bila check tekanan drah jer tinggi? Saya x tahu knapa lgi ank prtma smpai la skrang bila check tekanan darah jer msti tinggi..kira macam darah gemuruh sngat bila nk check tekanan darah? smpai nurse ingat saya ada drah tinggi pdhal xd pun cuma gemuruh jer.. pksa la nurse sruh saya baring baru ok..

2 Balas

saya pun jenis darah gemuruh, tips dia cuba sis tarik nafas lpas prlahan2 then masa nurse nk ambil tknan darah tu sis sandar kt kerusi bg selesa n bertenang inshaAllah ok cubalah 😉

Setengah nurse or doktor akan biar kita relax dulu. Tarik nafas lepas 2-3 kali, relaxkan diri..