Tips untuk rendahkan tekanan darah

Hi mommies, ada tips tak untuk rendahkan tekanan darah 😌 saya seminggu sekali kene pergi checkup. Bila saya check tekanan darah dekat rumah ok je, bila dah smpai klinik tekanan darah tinggi 😢 saya baru 11weeks anak pertama

4 Balas

tips nak tekanan darah rendah...bila sis dah pi kk tu sis rehat² dulu bagi semuanya stabil baru sis check..kadang tekanan darah tinggi sbb kita nervous ,lagi satu salah puncanya pergi kk dgn mengelabah lepas tu terus chek tekanan mmng akan naik, tu tips bagi saya la sbb sblum ni saya buat mcm tu alhamdulillah bila saya buat cara mcm tu semuanya okey...

saya aritu check 166. terkejut semua org. tinggi sebab saya mmg ada.masalah takut dan berdebar bila masuk klinik / hosp 😂 puan boleh bawak air masam kalau ke hosp, sebelum ambik tekanan darah. minum dan bertenang. duduk dgn selesa. insyaAllah reading selepas tu akan cantik

6mo ago

hi sis .air asam mksd sis mcm mna tu ya?

sama la sis..sa pun cek dkat rumah normal je,smpai d klinik tekann naik..tpksa hari2 pigi klinik smpai 1 minggu tuk cek tekanan darah sja😅..mkin kita da white coat hypertension kali ni sis

Mungkin terlalu nervous ka..