Tekanan Darah Dan Urine

Kenapa saya kena check tekanan darah Dan urine 4kali seminggu? Tak terfikir nak tanya nurse sebab ingat semua sama.

7 Balas

Mungkin BP awak tinggi. Kalau ada darah tinggi masa pregnant, mmg kena monitor. Saya pun dulu macam tu. Sampai beli mesin check bp sendiri sbb kalau pegi KK/hospital, BP sy mmg tak pernah cantik. Check urine tu utk tgk ada protein atau tak dalam urine kita. BP in pregnancy & protein in urine boleh lead to pre-eclampsia.

Selalunya kalau ada masalah kesihatan semasa mengandung. Samada darah tinggi atau HB rendah. Cuba sis tengok buku pink. Cari bahagian yg nurse tulis dengan pen merah.

5y ago

Ok. Terima kasih ☺️

Berat naik mendadak kot.mcm sy berat naik mendadak seminggu tiap hari cek bp anda urine..its ok sis cek je.if bacaaan bp and urine ok next week x perlu cek da..

5y ago

dkt kk

Klu berat naik mndadak doc mmg srh cek tekanan darah dan urin utk pantau takut darah tinggi.. Urin pulak nak check takut ade protien

Sis ada masalah kesihatan? Biasanya yg ada masalah kesihatan semasa pregnant mmg mcm tu

saya hari2 kene bp sis.slama sbulan.inc sbtu ahad.sbb tkanan drah tggi

awak ada darah tinggi ke?