check BSP

Nk tnya pd mummy yg ad kncing manis msa pregnant. BSP check tiap hari ke?? Ataupun check seminggu sekali. Sya x de pengalaman. Ni ank pertama sya. Dlm buku cuma tulis 1 tarikh je. Td lupa nk tnya nurse.

check BSP
42 Balas

Saya pon bru 4 ari lps buat buku..amik air kncing die ckp ade gula skit..5 9...padtu keesukknnya mnum air gula..2 mggu lg bri jmpa misi blil nk tggok...mnum air soya pnye hal...

4y ago

Patut lah tinggi sgt .. Hehehehe. Nk kena bnyk belajar ni bab2 pemakanan.

Cuba call tanya nurse sis. Biasanya 2 minggu sekali.. esoknya kene jumpa doktor. Lps jumpa doktor nurse akan bagi tarikh lg untuk kita buat bsp kali kedua dan seterusnya

4y ago

Dah call tp x angkat mungkin bz. X pe la. Isnin sya dtg kk trus tnya psl bsp.

Buat bsp setiap 2 minggu, 1 hari (4 kali check)... Selalu Lps buat bsp, esok kena jumpa doktor. Lps tu nurse akan bagi tarikh next tarikh untuk buat bsp

4y ago

Sya plk nurse ckp klau ad alat check sendiri je kt umh. Tu yg x tau bila lg nk kena buat.

Depends atas result bsp. Kalo misi tanda merah mungkin kerap@ sehari skali. Saya result bsp normal so sbulan skali kne g cek klinik..

4y ago

Sya bru check bsp smlm. Smlm nurse ckp check bsp sendiri kt umh. X yh g kk. Tu yg x tau tu bila nk buat lg.

Sy gdm on diet,. Smlm bt bsp, msuk ni 3 kali.. Alhamdulillah bacaan maintain bawah 5. Hrp lepas bersalin tkdak kncing mnis.

4y ago

Bkn apa, pnat pi klinik,😂

Biasa kalau yg result merah tu kena repeat balik esoknya.. kalau result ok.. 2 minggu sekali.. mummy kena jga mkn la..😊

4y ago

Mummy take care ok.. 👌👌

Klu takda mslh. Sbulan skali cek. Mcm sy. Mntain bawah 5. So sbulan skali jaa.. Pastikan kawal mknn wkt hari bsp tu.

4y ago

Tq.. Hrp2 la lps ni sya dpt kawal pemakanan .. 😂

Sy sebulan sekali. Mungkin sbb bacaan sy normal je kot. Cume kena buat jela bsp tu sampai bersalin nanti.

4y ago

Humm tu la. Hrp lps ni bacaan normal.😭

Bergantung pada result BSP..mcm sy sebulan sekali..Ada yg 2mggu sekali..mungkin sbb tak tinggi mana..

4y ago

Hmm skrg bru nk menyesal. Sblom ni maknan manis2 smuanya mkn. Hadeh.

saya 2minggu sekali.. tapi kalau da deret merah saya risau sis kene mkn ubat or kene insulin..

4y ago

Hmm tu la. Sbb smlm bru je check. Dh merah. Hrp lps ni check x de merah lg.