Buat bsp...

Sekarang ni bsp mmg nurse xbg tarikh ke ?? Nurse siap ckp dh ada gdm kena pandai2 sendiri la..Jem kepala otak,saya mmg xtau sehari sebelum dtg check up kena buat bsp..bulan lepas nurse xde bg tarikh..Saya pon lupa nk tanya masa check up bulan lepas,sbb haritu doktor suruh gi hospital pagi tu.. lgpon dulu masa ank first pon saya kena gdm,tiap2 bulan mmg nurse bg tarikh buat bsp dengan review doktor.. Nape sekarang lain pulak..Dh la jenis cepat stress,gi check up pg ni nurse pulak marah2😞

7 Balas

alamak, biasanya nurse atau doktor akan bg tarikh utk next rview... mcm sy mula2 nurse bg tarikh...lepas tu doktor bg tarikh..jd sehari sblm rview bsp mmg kna monitor... faham kadang nurse dgn doktor emosi bila ramai patients 🥲 tp tula..sapa lah kita nk melawan...

2mo ago

Kan,Saya pon pelik kenapa kali ni mcm ni pulak..Sbb bukan first time,ni kali ke2 kena gdm.. Yg xsuka tu dia ckp kena pandai2 sendiri... Allahu,kita pulak salah..

Tu nurse mntk kne maki je. Sy elok je dpt nurse setiap bln bgi tarikh utk buat bsp. Stress btul klu dpt nurse mcm awk tu. Sbr la ye. Tnyaa je nurse awk tu tarikh bila. Patut dia yg bgi tarikh

2mo ago

ye awk,Sbb pregnant yg first dulu tiap2 bulan nurse bg tarikh,saya pelik la nape yg sekarang kena pandai2 sendiri pulak.. Yg bulan depan dr suruh buat bsp 2minggu sekali.. Yg 2minggu awl dr ckp ikut bila tarikh saya nk buat,Lepas tu buat sekali lg sehari sebelum dtg check up kk.. Kalau yg bulan lepas ckp awl mcm ni kn boleh je,Ni xckp tetiba nk marah kita lak.. Salahkn kita..

Tnpt sya doktor yg bagi tarikh, nurse tlong chekkn bsp je. Mna blh kta sndri tntukan tarikh kang slah kita plk kne marah balik🥹. Biasa 2 minggu skali check

pastu awk dtg diorang ade bgi tarikh tak??? sy skrg ank no2 ni pun kene gdm jugak..dr bgi sy 3 hari utk cek bsp .. sehari tu 2 kali cucuk je

2mo ago

saya start buat bsp bulan 6.. yg bulan 7 nurse xde bg tarikh.. Bulan 8 ni baru dr suruh buat bsp 2minggu sekali Tp buat 2kali dlm sebulan tu.. 2minggu pertama dr ckp ikut la bila tarikh saya nk buat, 2minggu lg buat sebelum gi check up kk..

nanti kang memandai pulak kita duk buat bsp sendiri, tulis sendiri dkt buku pink tu. kena marah lagi

Nurse yg bg trikh.. Selalunya buat bsp shari sebelum jmpe nurse atau dr

nurse akan bagi tarikh