Gdm kencing manis

Salam.sy bru firstime check bsp yg 4x sehari tu. Check bsp ni seminggu sekali ke?#ingintahu

14 Balas

klinik sy suruh 2 mggu sekali sbb lps dh konfem gdm on diet control,sy kena dtg checkup kt kk 2 mggu skli. so sehari sebelum checkup kena buat bsp so esoknya gi kk nurse and doc review. sy beli alatnya trus sbb 2 mggu skli nk gi farmasi or klinik semata nak ambik gula susah pulak tambah pulak tgh kerja.

1y ago

yg check gula 4x sehari pkai glucometer tu untuk bacaan kita punya blood sugar profile (BSP)

sy 2mggu sekali buat bsp..sehari sblm jumpa doc kena buat..Alhamdulillah buat kat rmh je, sbb ada glucometer mak sy kat rmh.. kata doktor blh buat kat rmh yg penting kena jujur time buat bsp, klu apa² berlaku kita yg kena tanggung sendiri ..

Dekat klinik saya mula2 tahu sangkut esk Tu DH kena buat BSP.buat BSP pertama tgk bacaan ok misi buat 2 mggu skli.2 mggu skli bacaan ok misi tukar sebulan sekli.now saya cek BSP sebulan skli.alhamdulillah bacaan BSP saya ok

ikut doc sebenarnya..sbb bila kita buat bsp harini esok kena review dgn doc..klu gula awak ok 2minggu sekali..klu xok seminggu sekali..mcm sy seminggu sekali sbb xok..skrg dh on metformin

first time sangkut gdm sebulan sekali . then bile ade bacaan tak cantik jdi 2minggu sekali . selalunya harini buat bsp esok kne jumpa doc .

Satu minggu sekali dr bagi saya. Kdg2 I sendiri yg rajin nak tengok makanan ape yg bikin spike dan yg okay. Rekod ajela.

tempat sy sekali dua minggu. sy ada mesin kt ruma senang. nsib baik kk tmpt sy bg buat sndiri sgt dipermudahkan

1y ago

Buat bsp kat umah. Yg penting snap. Tunjuk dkt misi...

sy check BSP 2 minggu skali, shari sblm tarikh checkup kt KK sy Akan bt BSP. sy bt sendiri je sbb keje.

mcm sy kalau bacaan x cntik selalunye sy hypo so kna 2 mggu skli. lau bacaan tu cntik sbulan sekali je.

seminggu sekali kalau sangkut. biasanya esoknya kena jumpa doc. normal 2 minggu sx