Makan kicap anak hitam?

Nak tanya siapa pernah dengar kalau kita makan kicap time pregnant baby dalam perut boleh jadi hitam. Tapi kalau ibu-ibu rajin makan buah, soya dll boleh buat baby dalam perut dapat kulit cerah/putih. Keluarga saya agak obses dengan kepercayaan ni, sedangkan saya dan suami mmg tak berapa cerah. Sepanjang belajar sains tak pernah pula saya tahu warna kulit baby dalam perut bergantung pada pemakanan ibu 😩

2 Balas

Genetik sis.. Xde kaitan ngn pemakanan.. Amik pemakanan sihat.. Bia org nk kta ape.. Mkn je.. Huhu

3y ago

Baiklah, terima kasih 💛