BABY PUTIH

Salam semua, saya nak tanya saya dah 36 weeks, macam mana nak bagi baby putih dalam kandungan? Ada kata minum air soya, ada kata makan buah delima. Pastu taknak baby hitam takboleh makan kicap,minum coklat tu macam mana?

2 Balas

wsalam...hmmmm ada lg yg percaya minum soya ank jd putih, mkn kicap ank jd gelap...ni klu tanya depan misi mau kena ketuk kepala tau 😌 syg...semua ni genetik. klu pak gelap, mak putih...ank sawo matang. klu mak pak gelap...ank pun ikut sama..and vice versa. warna kulit tolak tepi...utamakan kesempurnaan ank tu. doakan dia sihat2 sahaja smpai lahir ke dunia dan dpt bersama ibu bapa nya 😊

tu semua mitos je sis. warna kulit ikut genetik mak ayah. kalau mak ayah cerah, inshallah cerah la baby. takdenya minum soya baby keluar putih melepak, makan kicap baby keluar hitam 😌.

2w ago

ye orang tua kalau boleh taknak baby hitam 😌. nak baby putih je. dah kalau mak ayah gelap, celah mana nak baby putih 😅. minum la soya bergelen2 pun, kalau itu warnanya, itulah dia, takde tetiba berubah warna.