BABY G6PD, IBU BOLEH MAKAN MAKANAN CAMPURAN SOYA ?

Hi mommy's, nak tanya baby saya ada G6PD, jadi saya boleh makan makanan yang ada campuran soya ? Contohnya, kicap, coklat, biskut coklat yang ada campuran soya dll. Boleh share info kepada mommy's yang ada baby G6PD juga. Saya nak tahu. Thanks.

1 Balas

Saya hanya pantang yang utama, kacang parang sahaja. Yang lain semua saya makan, dan anak saya pun takde masalah dengan makanan/minuman berasaskan soya. Cth, kalau awak @ anak makan dan ada effects, ianya mungkin alahan individu. Bukan sebab kekurangan G6PD.

4mo ago

Iya, betul.