Makan kicap anak hitam?

Nak tanya siapa pernah dengar kalau kita makan kicap time pregnant baby dalam perut boleh jadi hitam. Tapi kalau ibu-ibu rajin makan buah, soya dll boleh buat baby dalam perut dapat kulit cerah/putih. Keluarga saya agak obses dengan kepercayaan ni, sedangkan saya dan suami mmg tak berapa cerah. Sepanjang belajar sains tak pernah pula saya tahu warna kulit baby dalam perut bergantung pada pemakanan ibu 😩

2 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

kalau family jenis percaya macam tu, kita bentangkan penjelasan sains pun, mereka tak nak terima. Yg penting Pn tahu perkara yg logik dari segi sains. Asalkan bayi sihat, dan selamat melahirkan, alhamdulillah. Banyak makan soya tak digalakkan semasa mengandung sebab bayi boleh kena eczema. Jadi kurangkan ya.

Baca lagi
2y ago

sama2

Genetik sis.. Xde kaitan ngn pemakanan.. Amik pemakanan sihat.. Bia org nk kta ape.. Mkn je.. Huhu

2y ago

Baiklah, terima kasih πŸ’›