?

nak tanya, kandungan kali kedua saya ni, saya ada pendarahan.. dan sakit kat ari2. pergi klinik doctor bg ubat kuat rahim walaupun dia kata rahim saya okay.. kerap juga doctor mention pasal prgnancy sebelum ni. berlaku pendarahan adakah normal?? agak takut, sebab kandungan pertama keguguran...

7 Balas

Sebelom ni saye pun same sis masuk 7minggu ad pendarahan dn sakit kat bwah ari² pergi cek kantung jantung ad lagi pagi tu,doc siap bg ubat kuatkan rahim sekali makan 4biji baru sehari sye makan ,dekat subuh lagi byak pendarahan las² pergi hospital scan dh kosong kantung xde jantung xde,klu rasa lagi byk pendarahan dri sblom tu terus pergi cek hospital cepat² ye sis

4y ago

Kalau Masih breastfeed anak sebenarnya bole ke jika mkn duphaston

Kita kena percaya dgn naluri kita. Sy pernah sakit lps tu tiba2 tergerak hati ckp tergerak hati fikir pasal baby dlm perut lps tu p klinik swasta jumpa doc tpi doc mati2 ckp baby ok tiada masalah . Selang seminggu dtg blik d klinik yg sama cek baby dah tiada heartbeat. 😢.

4y ago

kalau ikut naluri, hati ni yakin sgt baby akan sentiasa okay. frst prgnant dlu masa keguguran, tu ye, saya mmg rasa baby tak bole bertahan

Normal selagi tk berlebihan darah keluar tu. Tp kalau x yakin prgi klinik mntk consulting drpd doc. Sbb sy pn pernah bleeding msa pregnant

4y ago

Alhamdulillah ok. Now bby dh 5bln huhuuu. Xde pe tu InshaAllah. Klu kerap bleeding kna g hosp k

Better bykkan berehat. Itu antara yg saya lakukan sbb ada pengalaman jugak. Takut & menakutkan. In case in problem i go to doctor first.

4y ago

Wc..sabar ya sis. Sama2 kita. Bersabar

kalau happen benda macam ni better terus pergi hospital, rujuk doktor kat hospital.

4y ago

baik sis. tq🦋

Pendarahan sis spoting brown ataupun cmpur darah merah

4y ago

Biasa klo merah ada yg bhya. Tp btter sis p chck lah.

Semoga dipermudahkan urusan sis. Aaamiinn3. 💗

4y ago

Aminn. semoga urusan sis juga dipermudahkan 🤲🏾🦋