Ubat Kuat Rahim. Boleh ke ubat kuat rahim dia ambil walaupun tiada sebarang pendarahan?

4 Balas

kalau tak alami sebarang pendarahan atau spotting bermakna kita tak wajib ambil betul kan? nak tanya maknanya ubat kuat rahim tu hanya kita ambil dgn arahan doktor je ke? atau klu kandungan dah 8 weeks ke atas mmg doc akan bg? atau ada mommies yg tak perlu ambil kalau kandungan semuanya ok. maaf ya sbb first time jadi tak tahu.

2mo ago

klu awk rasa xde apa xperlu makan. masa kndungan ke2 pun sy ada turun brown spotting sbb stress. cuma sekali tu saja. alhamdulillah xde apa, now ank dh 3 bulan lahir.

Saya ambil ubat kuat rahim sebab pernah gugur masa kandungan yg first.. tapi masa first pregnant dulu mmg tak ambil ubat lain selain folic acid je..

AMBIL APA YANG DOKTOR BAGI SAJA

dktr yg bg ke?