hi assalammualaikum ?

nak tanya kandungan first memang kecil ea perut?? sy dh 15weeks lbih kecil je mcm bukan org pregnant?risau pulak

21 Balas

Pengalaman saya, masa 16w dah start nampak perut. Cute je rasa masatu haha. Orang pun dah start perasan saya pregnant sebab saya kurus saya boleh nampak bump sikit. Masa dah 6 bulan pulak ada customer tegur perut kecik. Pastu masa dah 8 bulan terjumpa customer yang sama balik, dia cakap perut besar pulak. Mak saya pulak cakap “dulu masa mengandungkan kakyong perut mak tak besar camni pun” hahhaha entah la 😂 biasanya naik 3rd trimester perut mendadak maju ke depan

normal awk , sy da 35w pon org igt br 5 bln mcm tu pdhl tx lama lg baby nx tgk dunia da🤭, just a little advice , rajin2 sapu cream for stretch mark ya walaupun perut kecik n stretch mark blm keluar , sy dl tx sapu dr awl sbb pk perut kecik stretch mark tx teruk sekali amek kau , nx menyesal pon tx guna da😪

4y ago

dkt drugstore mcm guardian or watson ad jual awk , ad mcm2 jenis , pilih ikut kesesuaian kulit awk sbb if tx sesuai blh jd gatal2 , kalau dkt farmasi lbh byk pilihan rs nye kot

Sama saya la 15 weeks jgk.. Tapi saya jenis lemak byk.. So bila jalan org pon tak tau sy pregnant sbb perut gegar gegar.. Ade yg kata kalau sis betul pregnant kenapa perut tak padat..sbb 15 weeks kan bby dah besar.. Aku mls nk layan..lantak la janji bby sihat😍

4y ago

Sya naik g 68 ni pun seriau dibuatnya. Takut punya kes 2hari lepas minum air gula ahh sdh sangkut gdm😭 kena kontrol makan da pula adoi,🤣

saya pon sama . 4 bulan pon tak nampak . masuk 5 terus naik sampai sekarang makin besar . baru terasa sakit sangat celah kangkang nak buat ape semua payah . bersyukur betul rasanya sape yang perut kecik je tu 😂🙏🏻

Normal sis..nty 5 buln ke atas gitu.ar..nmpk la tu.no worries.yg penting pakai pakaian yg sesuai supaya x gngu tumbuh besaran nya.🤗🤗

normal la tu, pregnant ta semestinya perut perlu besar besar pun janji anak dlm tu sihat Alhamdulillah laa saya pun 4bulan buncit ja

Smela sy nk masuk 6 bulan br nmpk bby bump... Sampai org pregnant ke x hihi yg penting setiap x scan bby sihat.. Alhamdulillah

Sama laa. Sy 16w pn tk nmpk apa 😌. Risau juga kalau naik public transport org tknk bg duduk sbb tknmpak pregnant 😆

Normal.sis..sy ms 20week br perut bsr..skali tgk kat cermin mcm xcy eanya bsr sgt..klu x tu..slim je perut😂😂

xpe la xbpe npk, yg penting awk n baby sehat. pertumbuhan baby sejajar dgn usia kndungan. yg tu paling utama. 😊