Nenas

Hi. Nak tanya kalau makan nenas masa first trimester ada effect apa2 tak? Sbb mcm teringin nk makan nenas ?

8 Balas

Kan kalauu org tua larang bg kite makn.masa 1st trimester ni lah ase nk mkn nenas lah apa lah..ade dgr boleh tp yg masak ranum jgn mkn yg muda.tp kalau dear xyakin tahan je lah dulu.nk buat cam mana mkn kang risau xmkn kang tringin.😁

4y ago

Sy masa 1st trimester ari tu pun trliur sgt mkan nenas..kecur air liur bila tgok..rmai yang ckap blh mkn tp sy xbrni nk ambil risiko😀than je nfsu mkan tu..Bila 2nd trimester xde dah rsa nak..letak kt depan 10 biji pom xde prsaan😅

Boleh makan awak.. tapi prefer masak ranum la.. kawan saya tak tahu dia preggy makan nanas dekat sebiji katanya.. lepas tu gugur.. bukan nak kata sbbkan nanas tu.. tapi lbh baik berjaga².. badan kita x sama..

Mkn je xde mslah..tpi mkn yg dh masak..jgn mkn telalu byk..stkt 2-3 potong tu boleh la..sy dri first trimester smpi dh ke 3rd trimester mkn nenas...tpi xbyk la..sbb mmng ngidamnya nk nenas je..

Makan nanas yang dah masak. Macam sambal nanas ke. Tu boleh. Kalau yang lain tu saya tak pasti

ok je mkn sis tp jgn byk la ..cukup buang rasa teringin tu

Nenas masak ranum boleh... Klu mentah@muda x boleh..

Bergantung badan sendiri..

Dr. Imelda Balchin kata ok jer

5y ago

Yeke thank you awk ☺️