makan nenas

Nak tanya kalau dh 36w2d bole ke mkn nenas? Cth jamah skit atau rasa jus nenas skit? Sbb stgh ckp bole klu rasa sikit,xda effect ke? #ankfirst

12 Balas

saya minum 2 botol 500ml jus nenas pure. sedapp. dulu MIL tak bg, husband pon marah2 kite nk makan nenas. bila akak ipar basuh depa kata boleh, nenas bnyk khasiat, trus memasing senyap. saya memang ngidam lama dah nenas. dr mula pregnant lg.

Sy nk tau sy lekat ke x... delay period dgn nk mkn nenas.. yg pwlik sy mkn nenas dgn budu... hehehehe.. xde ape2 pn jd... jgn nenas muda da la... klu nenas msak bg sy xde ape2... tp klu xbrni jgn mkn byk la.. hehehe..

Boleh sis, kalau dalam kuantiti yg tak terlalu banyak 🤗 https://my.theasianparent.com/makan-nanas-semasa-hamil

Klu sis rse sikit then xde effect ap2, kre boleh mkn la tu.. tp prpada2 la mkn, jgn smpai hbis sbiji😅

Saya minum jus nenas mase preggy.. Tapi dalam kuantiti yg berpada2.. Alhmdulilh.. Takde pape... Ok je..

Sy waktu pregnant, hari2 mintak jus nenas.. sedap sis! Hehehe khasiat pun byk... 💜💜

Sekrng sy nk sgt tart nenas.. 😍 alhamdulillah ok.. #33weeks

bleh sis.. nenas bkn penyebab keguguran..

Blh sis tp kalau blh yg betul2 masak

Saya makan je skrg dah nak masuk 39 dah😅

4y ago

Tkut nk mkn tu tnya sbb stgh tkut nk bg mkn😂😂