ibu yg risau

Nak tanya ibu-ibu dlm ni..anak sy dah 6 bulan sekarang..tp masa awal 6 bulan baruni dia dijaga oleh makcik sy sbb sy bekerja dan kadang-kadang hujung minggu baru ambik atas kengkangan masa..tp masa awal 6 bulan baby sy dibagi cerelac..xde bg bubur kosong dulu..bila pkp ni sy bg dia mkn bubur kosong dia xnak..sy ada baca di fb x elok bg mkn cerelac..ape patut sy buat ye..? Ade kesan x nanti kat baby.? Please help me..??

5 Balas

Kalau dah start bgi cerelac mmg susah nak tukar ke bubur kosong sbb Cerelac tu sedap dan berperisa. Bby dah biasa makan sedap kalau tukar yg kosong mesti dia xnak. Tp cube la blend nasi dgn sayur ke ape bgi ade rasa sikit mungkin baby boleh terima.