makanan bayi

opah vs mak #helpbunda assalamualaikum sy nk minta, pendapat ibu saya suka bg anak saya makan biskut rendam. anak baru je berusia 6 bln..dan bole mula makan..awal 2 week sy bg bubur nasi kosong,tp mak sy dh start bg biskut rendam.. alasan anak sy x suke bubur kosong..after 2 week now,sy cuba bg kombinasi campur dlm bubur con carrot+nasi+ikan bilis n ubi keledek...but my son x suke bubur ad ikan bilis then my mum bg lg biskut rendam...smpai la sy jumpe kombinasi yg sesuai..carrot+potato+ nasi n ayam..jadikan bubur and anak sy dah start suke mkn bubur but...bile sampai je kat tgn mak sy..mak sy tetap bg biskut rendam jugak dgn alasan bubur sy hanya sesuai utk org dewasa...padahal sy dah usaha sehabis baik...sy nk bg anak saya nutrition yg baik..bantu sy mummy yg lain..apa patut sy buat..😢

1 Balas

kalau duduk serumah dgn mak, boleh nasihat saja lah mak. sbb mak kan. nak ckp lebih2, takut jatuh dosa pula. & kalau nampak mak nk bg anak makan, cepat2 ambil anak. bg la alasan apa2 nak main dgn dia ke, nak tgk pampers dia ke. cuba elak selagi boleh. ataupun mommy cuba beli biskut baby, walaupun ada juga gula dlm biskut baby tp tak sebanyak gula biskut biasa tu. so kalau mak nk bg biskut, ckp guna biskut yg mommy belikan. dealing dgn org tua ni mmg payah sikit, mcm mana pun kena santuni juga. bykkan bersabar ya😊