Bayi 6 bulan ketagihan gula

Saya da termuka bagi bayi saya makan cerelac...tp bru sminggu..baru2. Ni sy terbaca artikel x elok makan cerelac..sbb tggi kandungan gula..now .sy masak bubur sndr... Tp baby refuse ..smpai menangis...mcm mana sy nk bg anak sy mkn bubur nasi ?#pleasehelp #firstbaby #firstmom

3 Balas

cuba tukar dengan puri sayur dengan buah. at least gula tu natural dari sayur dengan buah

blh bg cerelac campur milk powder sekali cukup per day...biasakan lg dgn bubuh homemade

nk manis sis gntikan dlm bubur nasi tu ubi oren..avocado..pumpkin