Hi Mommie

Nak tanya, bila uolls bgtau family and friends abt ur pregnancy? Im 5 weeks pregnant now and excited to tell my family but my husband insist xnak bgtau anyone lg.. Sbb masa buat ultrasound tu still xdetect lg baby exactly brp week.. Dia nak bg sure btl2 baby brp week bru nak bgtau..

42 Balas

Klu fmly positive je sy trus bgtau. Klu selain tu 3 bln bgtau. Tu pn org detect awal msa 5w sy iye kan jela xkn nk ckp x kot kn. Now 15w.

Sy yg da ank nk msuk 4 ni pn excited ble tau preggy tp try calm down xnk inform org biar la prot da besar dieorg tau sndiri la..

Just family and husband jew thu. Kwn2 lps bsalin baru semua tahu... ank first xnk kecoh2..sbb xthu hti mnsia ni lain2..😊

hye..kalau sy, mmg xda bagi tahu.. time raya last year semua terkejut, time tu dah 28w and mmg xdapat dah nak sembunyi..

Sbaiknya 3 bln ke atas.. baby da compom kuat.. 1st tremester baik diam2 dulu tungu 2nd tremester bru bg taw org..

sy at 7w inform parent & in law shj. yg lain2 adk bradik, kwn2 dorg tnya baru bgtau. x announce secara terbuka.

Sy 5 bln baru family tau, takot sb dah 2x gugur sblm tu so tunggu betul2 kukuh baru announced

Saya diamkan dulu sampai 6 bulan Baru inform.takut Kita kecewa nanti kalau apa2 berlaku

Tunggu bila betul2 dah confirm dgn doktor. At least dah nampak baby dan heart beat

Kalau sy better bgthu fmily terdekat dulu.. Dh 2 bulan keatas bru bgthu kawan2