Kekeliruan

hi mummys semuaa 🥰 Sy nk tny , pada 15/11/22 sy ada buat upt disebabkan sy pertama kali check jd sy tak berapa pandai untuk agak masa yg septutnya sy tunggu untuk keluar result upt tu..waktu sy buat tu sy tgk result naik 1 line sahaja jdi sy pun tulis tarikh upt yg sy buat dan sy simpan.. Sy sepatutnya period 24/11 tp sy lewat period so sy igt dh preg tp sy tak buat upt pun sbb before this ada ja bulan yg period sy lewat 2/3 hari dan pada 26/11 period sy turun tp 3hari pertama saja darah bnyk kemudian hari Ke 4-6 just mcm tompok² brown ja ..sy tak syak apa2 sy masa darah turun tu sy anggap kitaran period sy bermula ja.. selepas tu, 20/12/22 sy kemas² brg terjumpa upt yg sy buat pada 15/11 dan result 2 line tp samar² sy pun agak cuak dan sy cepat² buat test untuk kepastian(saja buat 4hari sblum period baru) then result terus 2line tp samar² ..banyak kali sy buat tetap 2line ,harini pun sy ada buat test lg sama jugak still 2 line..Lagi 2hari kitaran period seterusnya bermula Sy mengandung ke ? kalau keguguran rahim tak cuci boleh mnyebabkan test positif ? Maaf sy firstmom dan tak ada pengalaman #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

1 Balas

tunggu period delay baru repeat test upt lagi ye sis, inshaAllah ada la rezekinye tu. biasanya selepas 5 minit x valid dah keputusan upt tu. tengok result upt 1line or 2line 5 minit selepas celup air kencing.

1y ago

Alhamdulilah sekarang dh repeat 3hari waktu berbeza masih 2 line..terima kasih bantu sy insyaAllah nanti delay period seterusnya sy akan buat semula