UPT +ve sebelum deu date period

Salam semua.. Due date period septotnya 1.11 .. tp sejak2 ni sy alami simptom2 mcm pregnant.. jd pagi td sy tergerak buat UpT test.. nmpk 2 line tp yg 1 line tu samar2.. lepas tu sy try guna Clearblue yg digital tu.. dia tulis "Pregnant 1-2" .. 2 anak sblum ni sy ni jnis lmbt detect.. 2 buLan lewat period baru naik 2 line.. tp yg ni mcm terkejut sbb blum lewat period dh naik 2 line 😅 ada ibu2 yg pernah ada pengalaman mcm ni? Dh bole terus buat buku pink ke? Sbb sy high risk ni.. ada darah tinggi.. tq ibu2 ❤️

UPT +ve sebelum deu date period
12 Balas

sy pun sama mcm sis test 5 hari sebelum period sbb dpt mimpi pregnant. tak sangka mimpi tu betul² terjadi lps test naik double line. mcm tak percaya sbb sy first time pregnnt ni. 3 kali sy buat test still result yg sama baru percaya alhamdulillah skrg dah 6w

Saya pun sama tahun lepas, test sebelum due, naik 2 line tapi terang sikit dri sis punya, selamat dah bersalin bln 6 hri tu. Kalau sya hri tu buka buku awal jugak, sbb gugur berulang.Kalau sis ada drh tinggi lagi la, kena buka buku awl, dorg pntau dri awal

Saya mcm sis, buat test UPT 4 hari sblm period sbb rasa lain macam. Mmg naik double line pekat pulak tu. Padahal saya first time tapi instinct rasa mcm pregnant konon dh beranak banyak 🤣 alhamdulillah pregnant hihi tahniah sis jaga diri 🫶🏻

kalau high risk better call kk. inform yg awak ada drh tinggi. kalau 1-2w bersamaan 3-4w usia kehamilan awak. masih sgt baru. kalau nk scan pon takut xnmpk pape lg dear

8mo ago

dekat kotak digital clearblue ada tulis awak. nanti cuba tengok❤️🌻.

Tahniah sis, saya dah masuk 13weeks dgn ada period tiap2 bulan cuma date terabur. Last bln 10 saya rasa mcm nk test upt, mcm xcaya double line lg.

8mo ago

sye tlg jwbkn.. 6-8 mggu bru ssuai utk scan..

Saya anak first test upt seminggu sebelum due period. Test sbb sakit perut mcm nak period tapi darah tak turun2. Check upt rupanya ada isi 🤭

8mo ago

saya tlg jwbkn.. nak buat buku pink kne call kk dlu tnye prosedur mcm mana. ade ssetengah kk mintak gmbr scan dlu.. mcm tmpt sye, ble sye scan da ade heartbeat, bru call kk buat appoinmen.. kk bg tarikh masa saya 12 mggu pregnant..

Hai, nak tanya yang awak kata anak sebelum ni 2 bulan baru naik double line tu awak ada tanda2 juga ke? Mcm mana awak tau? Awak terus scan?

8mo ago

Tahniah sis, saya pun delay dah 2 minggu. Ada test upt yang miu rendah ada faint line, test yang lain -ve pulak. Tak tau ikut yang mana. Badan2 semua mmg sakit ni. Tggu lagi 2 minggu. Nak pergi scan trus. Doakan saya ye🥹

ada kes yg preggy lewat 2month baru dpt tau preggy ke sis? Sy sdiri 2x test -ve. So mybe bjaga2 sebulan dua mcm sis crita

saya pun macam ni dapat detect sebelum due period sis 😬

8mo ago

2 line tu sis