Naik 2 line samar pada upt selepas 15 minit

Salam smua ibu2, sy dh lewat period 6 hari. Dah buat upt, negative tapi dia naik 2 line samar2 lepas 15 minit . Sy dh buat 3 kali, smua mcm tu. So sy keliru sy positif ke negative 😅

Naik 2 line samar pada upt selepas 15 minit
9 Balas

Saya pernah experience mcm ni masa januari 2022.. awal2 tgok satu line.. pastu sy xtunggu 15 minit dah...dh nmpk 1 line mmg dlm kepala okay -ve, maka saya pegi la ambil vaccine booster.. Balik je vaccine, sy masuk toilet,sbb upt tu masih ada dkt atas sink tu sy tengok la lagi sekali.. nampak naik 2 line tp sgt lah samar².. Saya dh mula risau sbb sy baru booster. Petang tu keluar g beli upt dip n tell. Esok pagi test, mmg clear naik 2 line.. Bertambah susah hati la, lepas 3 hari sy g scan n mmg nmpk kantung dh.. Tapi sy mmg xsedap hati lah sbb ambil booster. 2 minggu berikutnya start ada bleeding sikit2 mcm spotting & mula sakit..g klinik doc bg ubat kuat rahim.. tp xde rezeki tgh mlm tu juga pkul 12 cmtu sy start sakit berguling² smpai almost 2 pagi.. Pegi toilet nak kencing, tp sy sngaja kencing atas lantai sbb dah rasa smcm.. maka keluar la darah penuh toilet, berketul² & mcm perut ikan keluar. Next morning, pegi scan dh xnampak kntung, ambil darah test hcg dh drop tp hormon hcg ambil masa sikit la utk drop. Bawa skali tunjuk doctor darah brketul mcm perut ikan tu. So, sy dapat mc seminggu utk rest & pantang. Selepas 2 bulan baru sy planning balik dgn husband terus lekat & pregnant. Alhamdulillah bersalin new year hritu skrg anak sy nak masuk 5 bulan dah .. Itu lah kisah saya upt samar² selepas 15 minit . Sis beli upt DIP & TELL or Clear Blue lebih accurate.

usually mgkin sebab masih di fasa awal hamil , awak tggu dulu 2 week & repeat balik upt insyallah ada tu kalu nk kepastian pergi scan dulu kompemkn berapa week dh

Samar pun masih jelas. Rasanya positif tu kalau evap line tak seterang tu. Cuba try cek lagi sekali guna upt jenama lain 😊

Pakai dipntell pula… awal pregnancy elakkan guna jenis titik2 mcm ni. Pakai yg celup

boleh cuba beli digital CB. sensitivity upt ni lg tinggi.☺️

byk kali cuba msh faint. cuba beli DCB or buat bhcg test

11mo ago

betul ckp puan nora

Sya bru cek tdi naik mcam ni.. Kli kedua cek 1 line..

saya rasa +ve...maybe baru lagi too ...

Terang dah tu apa pulak samar