Upt +ve atau -ve ni??

Salam semua.. Pagi td sy buat UPT, saja2 buat.. Then terus naik 2 line, UPT yg sy tanda "1" tu upt pertama sy buat.. Tak puas hati, sbb laju nya naik 2 line.. Mcm tak caye je ? then ambik lg 1 test, guna urine yg sama, then jd mcm upt sy tanda "2" tu.. Ada line, tp halusssss sgt.. Sy tak missed period lg tau.. This cycle sy on Clomid, then dpt track waktu subur masa CD9.. so sy expect ovulation day sy on CD10.. Anyone ada yg mcm ni ke? Klu betul sy ovulate CD10, hari ni 6DPO baru, dah nmpk line.. Serious laa, sy masih gigil lg ni ? nak percaya, takut false positive.. Tp excited gilerr ? korg nmpk tak line lg 1 kat test yg ke-2 tu?? ?

Upt +ve atau -ve ni??
16 Balas

Sy test pertama macam garis dua belah atas tu lah. Selepas seminggu sy test lagi garisan 2 tu dah jelas. Tunggu seminggu lagi baru test. Sy baru 6minggu. Sy nak buat buku dan scan klinik krajaan dorg x bagi lagi sebab awal sangat.

Memang nampak 2 upt tu 2 line... Tapi upt 1 agak samar2 jadi sis cuba buat lagi dalam 2 minggu lagi... Kalu mengandung akan lebih terang.... Sebab kalu belum limpas period takut false positive.... Apa2 pun elakan kerja yea....

Kalau susu awak terasa sakit area puting susu sakit bila dsentuh. Dan susu agak membesar atau perut rasa kram² bawa perut ye. inshaa allah mengandung tu.. saya pun anak pertama ni x tahu apa² tapi. Sy kongsi pengalaman sy

4y ago

Sma sy pun rasa breast skit klu tersentuh kuat. Perut mmg rasa kram2 . Rasa nk membuang tpi xde pun. 😂

Sy pon cek before period date..1 blur..sy tinggal smpai malam tgk naik terang..3 hari lepas tu cek lagi 2 kali pon sama naik 2line ..Alhamdulillah + sy pegi klinik utk confirm

Nampak double line untuk test ke dua tu 😍. Sis cuba lg dlm beberapa minggu. Sebab masa saya pregnant anak 1st baru2 ni, saya pun guna pregnancy test jenis sama macam sis

Saya punye pon mcm gmbr yg bwah tu tersangatlah samar. Tkthu ngandung ke tk, nk test upt tggu hbis buln ni plk

nmpk mcm positive tp maybe br sgt, hormon hcg masih cket.. try confirmkan lg beberapa hr..

smlm sy cek sme mcm ni y T samar samar..jmpe doktor scan dah 6 minggu

Cuba jenis celup punya tu. Nurse kata itu lebih accurate dari yg titis.

Cuba test lusa plak. Guna fmu. Tak mustahil dpo6 dah dpt +ve..

4y ago

Nnti sy cuba lg.. Semoga ada hasil 🤞