7 bulan perut comel

Hi mummy, sy dah 7 bulan.. tapi orang sekeliling suka je cakap perut kecik, tk nampak besar mcm 7 bulan.. baby kecik ke.. kadang2 tu rimas juga dengar bukan apa terasa sikit sbb sensitif waktu2 cmni.. tapi alhamdulillah sy tanya doktor dia kata okay je. Nurse pun tak cakap apa2 pun okay je.. apa yg mummy buat utk tak rasa sensitif bila org ckp macamni?🥹

24 Balas

Sama lah kita sis. Setiap kali check up, nurse & doc cakap perut kita kecil. Orang sekeliling pun cakap benda yang sama 😅 Ni dah masuk 9 bulan pun, orang tak percaya sebab perut mak nya kecil comel aje 😂 awal2 tu rasa risau, stress jugaklah. Terasa tapi diamkan aje. Tapi Alhamdulillah baby semua okay. Cuma kecil sedikit dari usia kandungan. Kita doa banyak2 semoga Allah sentiasa lindungi diri & anak ni ya.. doakan saya juga dipermudahkan urusan bersalin nanti mommy2 semua 🥰❤️ #firstmom

Cool sis. Heheh. Lagi suka kalau orang tak perasan kalau saya pregnant. Esok saya dah 33 minggu, 8 bulan lebih. Tapi kalau g beraya orang cakap perut kecik tak nampak saya happy je. Kalau boleh hebahkan kelahiran, bukan kandungan. And baby bump pun aurat jugak tapi kalau tak dapat nak sorok tu insya Allah. Tak sengaja boleh dimaafkan. So sis chill je yang penting anak kite sihat okay? Jom makan rendang ketupat puas puas sebulan raya ni

same mcm sy.. 6 bulan xnmpk mcm 6 bulan.. dan xperasan pun.. 7 bulan pun sikit2 aje.. abaikan mulut2 tu semua.. tp sy suke je.. sbb bile kite kat umah nmpk.. kat luar je xnmpk..pedulilah..bukan kite nk tunjuk kat org.. jnji ank sihat.. doc kate normal.. misi pun xde tgur pape.. sbb badan sy sedikit berisi.. org ingt gemuk je.. masuk 8 bulan 9 bulan baru nmpk besar sikit.. 1 lg perut kecik jimat baju xyh beli lain.. ahahaa

Sama la kite..7 bln tp perut kecik..berat bdan sy x naik dh 5 bulan..tp time scan doktor ckp baby sy besar ikut saiz usia die..sy x mmpu nk telan byk mkanan..tp sy pksa diri minum susu khas tuk kandungan..mak sy ckp perut nampk kecik x semestinye baby kecik..fizikal stiap org x sama..mcm sy tggi cmni..badan berisi ckit jd perut nampk kecik..jd sis abaikan ape org ckp..yg ptg kite thu baby kite sihat

Pengalaman saya..... Mula mula menangis juga. HAHAHA sebab baby first kan. Risau lah. Tapi saya akan luahkan dekat orang yang saya rasa boleh buat saya tenang. Alhamdulillah okay. 😂 Abaikan ye sis, mulut orang sekeliling memang takboleh nak tutup. Ada sahaja benda tak kena dimata polan polan tersebut. Ugh 😤 Cukup lah sekadar kita doa semoga baby sentiasa sihat. Selamat Hari Raya!

Raya haritu..rmi tgur sy berisi..sy ckp Alhamdulillah..tu mkna bby sy sihat n tunjuk perut sy.. baru dorg perasan yg sy ngdung🤣🤣 bila ckp 7bln..semua tkjut,sbb ingt bru 4 5 bln🥴🥴🥴Xtau kita yg bwk ni xlarat dah rasa..tp org ckp kcik..pd sy dah besar daa...29mggu 61kg..sbb kndungan sblmni 4x..xpernah capai berat mcmni🥴🥴🥴Tp baby keluar semua 3kg ke 3.5kg..Oklaa kan

Sokayyy senyum jerr sis 😁 sy pn sama ritu mula2 rimas org asyik tegur keciknya perut, sy terasa org tegur cm tu sbb baby sy mmg kecik baby iugr.. pstu dh msuk 8bln ni bru nmpk besar org xpnh ckp apa dh mmg mkin ketara dh perut, hehee.. asalkn baby sihat sudah, prut xbesar sgt la snang xyah ssah2 beli bju baru byk , lek2 je sis 😁🤩

Wah tahniah sis dah 7 bulan 🥰. Pasal mulut orang abaikan je sis. Manusia memang macam tu selagi boleh berkata-kata banyak yang tak elok keluar dari elok. Sis banyakkan bersabar ya. Asalkan sis n baby okay dah cukup dah. Pasal mulut orang lantakkan saja. Apa pun semoga dipermudahkan urusan kehamilan sis 🤗❤️

Kalau sya, sya kurangkn keluar rumah. Prgi kerja balik kerja ja. Takkan ofismate hari2 nak tny tntng perut hari2 kn. Kenduri raya apa semua tak pergi. Kdg fon pun sya tak buka sbb blh stress. Stress pun blh effect baby. Lebih baik risaukn baby kt dlm perut tu. Klau kita stress, baby pun akn stress.

Takpe sis, sy dah 9 bulan baru org perasan sy mengandung. Yg penting baby sihat tau. Kdg faktor badan kita yg buatkan perut tak nampak. Tp sy prefer tak nampak sbb baby bump aurat sis. Lagipun kalau nampak sgt perut kdg ada org main pegang je perut kita tanpa izin.