Perut kecil walaupun dah 7 bulan

Hai nak tnya , ada ke geng cam saya.. perut kecil walaupun dah 7 bulan .. tapi bila checkup okay je baby.. cuma baby kecik sikit.. kite insecure tgk org perut beso 🤣 risau jugak ni perut kecik je

13 Balas

samaaa saya pun 29weeks dah perut tak besar mana. saya lagi kerja kat hospital. terkejut tak percaya org saya 7bulan dah tapi perut kecik hahahaha checkup ok ja semua cukup alhamdulillah 🥰 kak ipar saya kata nak besar besar perut buat apa jgk. cukup sihat normal oklah tu hihi #firstmom jgk🥰

sama la saya pn dh masuk 7bln . ramai cakap biar betul 7bln😂, tapi alhamdulillah nurse cakap bby makin besar walaupun xnampk sgt . perut kecik sebab perut nipis . tapi bila branak lebih 3kg . jenuh nak terang .

kalau doc ckp semua ok, tak perlu risau. size perut tu tak menentukan baby sihat / tak pun. selagi size dia seiring usia maksudnya ok saja. perut besar2 sgt pun susah juga sbb babybump tu aurat. jenuh nak cover 😅

sama la sy skrg mngdung ank ke 5..stiap kali mgdung perut kecik je..tp ank lahir semua 3kg ke atas cuma ank sulung je bawah 3kg.paling best hari ke3 sblum keluar hospitl nurse cek perut kata rahim sy cepat kecut.

Sama lah siss. Tp last checkup kt KK masa 29w doc cakap perut kecik sbb air ketuban atas pagar. Bimbang jgk. Dia pn dh refer checkup kt klinik pakar prenatal hospital gov. Sis punya air ketuban doc tak cakap pape kan?

2y ago

Air ketuban saya cukup..

Saya lah tu. Sampai nak bersalin pun macam tu jela perut comel je, hehe. Takpe ibu, tak perlu risau kalau perkembangan baby okay tiada masalah. It's normal, badan masing2 tak sama.

Takda apa la sis. Ada sorang kenalan sy. Smp bersalin, taknampak mcm mengandung. Sbb kecik je perutnya. Mungkin jgk sbb orgnya kecik jgk. Alhamdulillah dah selamat bersalin pun.

kita geng sis.. dari anak no. 1 sampai nie tengah mengandung no. 3, perut tak nampak.. tapi baby ok.. berat tinggi pun ikut minggu.. No. 1 lahir 2.8kg.. No. 2 lahir 3.37kg 😁

you're not alone sis😊 perut sy pun kecil.dr preggy anak 1st sampai 4th🤭 walaupun kecil,penat juga bw perut tu ke hulu ke hilir😅

Sama dgn saya. 7 bulan tpi perut tak nmpak. Tapiiii nurse kata baby smua okay je, membesar dgn baik. Alhamdullilah ☺️