Breast Pump

Mummies boleh suggest breast pum auto brand yang terbaik.. Setakat ni guna manual.. Pam 5 minit dah sakit tangan ?susu pun tak sampai 4oz

12 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Saya pkai autumz masa anak 1st. Dapat susukan setahun 5 bln lps tu da strt minum fm. Lps bsalin ank kedua dapat pakai pam yg sama lebih kurang 4 bulan lps tu motor pam rosak. So saya pakai spectra 9s. Dapat susukan smpai ank 2tahun 3 bulan, lps tu da pregnant no 3. Now baru habis pantang dan masih gunakan spectra 9s. Suka sebab massage function ngan expression mode pam ni seakan2 sama macam baby hisap dan tak sakit.

Baca lagi
3y ago

Best la mcm tu.. I pun mind set nak bf aje 2 tahun tapi family tak sokong sangat.. Asyik2 mintak campur formula milk kalau baby nangis... Masa tu stress sikit.. Tapi I cuba motivate myself..

VIP Member

Skrg byk brand yg bagus like spectra, cimilre, youha. I suggest u beli dekat kedai sebab boleh try dulu before beli. Shoppee, lazada mmg murah tp sekali dah dpt tak serasi mcm mana? Bila kat kedai seller boleh advice suitable dgn u punya needs, rupa puting, etc. Nak yg medium or heavy duty.

VIP Member

Tgk ur budget la... Klau budget low rm 50.. real bubbee kt shopee.. klau nk up rm200 below..byk sgt brand like nuby,cimilre, hegen etc..byk sgt sis..sory xdpt list..so far sy pkai real bubbee sbb dlu xtau sal branding lain & nk budget..now sy rse ok..ok la ni

3y ago

Bunyi kuat x sis..

Handsfree tu accessory tambahan..pada saya dapat double electric breastpump ni pun da cukup mudah.,20 minit da penuh 2 botol utk satu sesi..okla xamik masa yg lama pun nak pam..tp kalau ada bajet bole la beli tu..

Post reply image
3y ago

OK ok got it dear mommy

my sis dlu pakai spectra yang handsfree, double pump dan Alhamdulillah anak dia bf smpi dua tahun even dia bz kerja.. ramai yg bgi review positif tntg breast pump spectra ..

3y ago

Okok I search shoppee around 400-500$ yeh

VIP Member

Saya pakai real bubbee beli kat shopee je. Tapi pakai kejap je sebab tak selesa. Marmet juga best tapi sakit belakang sikit la.

3y ago

good luck. hope suit you. 😊

Bole pergi survey dkt pump on the go..mcm2 breast pump ada dkt situ..handsfree..harga pon berpatutan..hihi

3y ago

Ok sure.. Thank u mommy

real bubbee double breast pam..rm 55 je..sy ade jual jugak.hehe

3y ago

Noted dear

Boleh cari kt qq babyshop. Atau search kt shopee je 😁

3y ago

Yah I cari kat shoppee.. Banyak option ada.. Tak pasti yang mana best.. Invest in good pump

Saya pun nak tahu jugak ni