Breast pump

Hi ibu2.. nk tnya manual breast pump better ke dari auto?.. sekarang pakai yg auto tpi mesinnye mcm semput je sedut.. rasa mcm xdpt collect byk.. kalau manual dapat byk ke dari auto breast pump?.. dan sakit tak?.. terima kasih.. ##firstmom #ingintahu #firstbaby #bantusharing

1 Balas

Kalau ikut dari pengalaman saya, saya pakai pam susu manual lagi puas keluar susu dan rasa lega banding dgn guna auto. Skrg nunggu hari utk anak ke-4 pun saya mmg nak beli pam manual je. puas hati keluar. agak2 bengkak sangat, anak yg paling bongsu 3 tahun ni boleh kempiskan susu badan mama dia nnt sebab dia masih nyusu lg 😅