Bila selalunya morning sickness start hilang.....Saya alahan teruk sgt....dah macam2 cuba...x menjadi....dh brape hari x makan nasi,asyik makan oren je....sbb kalau makan benda lain straight muntah

Morning sickness

10 Balas

Xpe. X boleh makan nasi gantikan dengan protein lain. Saya pon kalau mgandung nasi x boleh terima. 1st mgandung sye alahan smpai bulan ke 5 rasanye. Makan je muntah. Nasi dengn ikan lgsg x boleh terima. Jadi makan ayam jela and lauk lauk je. Makan sandwich ke yg boleh ganti kan nasi. Jgn stress try to enjoy. Kite tgh lalui pegalaman yg x semua org dapat rasa.

Sis mcm sy mula2 dulu.. Sy teruk sgt alahan, masuk ape2 pun keluar balik..Kcuali sunquik.. dari awl prengant smpai 12w mmg sunquik je yg sy mkn , 12w sy jena mnum air gula then sy sangkut gdm .. Sy tkjut sbbyer sy mna ade mkn mnis2 pun, tp doc ckp sbb sy mkn sunquik jee tu yg buat sgkut gdm..

4y ago

Sy hlg alahan mse 18w-19w mcm tulaaa.. Skrg 27w..Dh boleh mkn mcm2 pun..Alahan pun xde cuma bese laa kdg2 rse sihat badan, kdg2 rse x sihat..Hehe

Mcm sy juga lah mse 1st trimester, muntah teruk, nasi tkbole msuk, perut lapar rse nk makan tekak pulak tkbole terima. Husb jela setia melayan , bgn pagi je celik mata cri singki dlu hehe, now alhmdulilah dh 3rd trimester smue dh hilang. Normal jee makan brselera..

Preggy yg ke3 saya terus morninng sickness,dah masuk trimister ke 2 ok sikit.Cuma tak berapa lalu nak makan,dah 25week baru naik 2 kg

Mampu cakap sabar dan doa banyak2 je sis. Saya alahan sampai 31 weeks. Bukan morning sickness dah tapi all time sickness 😂😂

Depends kpd tubuh badan seseorang sis..kalau kuat cepat lah hilang..kalau mcm sya,sya tak layan morning sicness masa tu..

Normal alahan spi 12 week atau 3 bulan.. Tp ada yang alahan lebih dari 12 week

Normal sis, sya yg 15week pon masih ade alahan lgi.. Sbar jela

Its normal.. depends pd org 4-5 bln ansur2 hilang

Masuk 15w hilanglah semua