Morning sickness dan muntah selepas makan

Hye mommies ada tips tak nak kurang kan morning sickness... Dan alahan yg teruk... Saya kerap muntah... Sampai lembik...kdg perut rasa sakit memulas cuba telan sesuatu... Tetap dia muntah.. Mcm mna nak hilang mual#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Lembik ambil vitamin c 1000mg setiap hari. Mkn ubat muntah bila rasa pening/loya. Yg penting mkn ubat muntah sblm mkn & minum. Jgn mkn/minum bila tgh pening/loya sbb nnt muntah. Bila tak pening/loya cpt2 mkn/minum apa yg disukai tp kuantiti yg sedikit klau byk takut muntah. Mkn sikit-sikit tapi kerap supaya tak kebuluran. Huhu. Selamat mencuba.