Sakitnyaa belakanggg

Morning mommies, nak tanya mmg normal ke sakit belakang bila bangun tidur n lagi sakit bila baring atas carpet, bila nak bangun tu 😭😭😭 mcm patah sume blkg ni sakitnye.... saya baru 14w3d kan baru lgi 😢😢

24 Balas

perkara biasa untuk ibu mgandung sis...mmg akan jadi nk bgun dari baring tu..menyiringkan badan dan bgun slow2...xboleh terus bgun mcm time kita xmgandung tu...sabar ya...nnti dh bersalin akan okey semula...saya dua2 ada jadi juga...ni tgh mgandung lgi 3hari nk masuk trimister ke 3...saya alami dri akhir trimister 1 hingga nk bersalin...sabar ya ibu..kuat ya

Sis klu blh elakkn baring ats lantai/karpet. Sy hritu terlelap baring ats lantai. Bila bgn tulang ekor punggung rasa sakit sgt tuhan je tahu. Nk duduk atau berdiri pn sakit. Semua posisi jd serba xkena. Lama jgk sakit tu nk hilang. Baring ats katil je tau..

normal sis. saya start 5 weeks pun dah start sakit belakang , sampai lah tengah tunggu masa nak bersalin je ni😅 kalau boleh elakkan lah baring atas karpet, sedangkan baring atas tilam tebal pun jenuh pusing² nak ambik side , nak bangun🤣

Sama dgn sy sis.....start dr awal pregnant lg mmg sakit pinggang rasa nk patah jer..... lenguh sgt2 smpai rasa ke peha dgn betis....sy klau tido bantal tinggikan sedikit lepas tu sendal bantal dekat pinggang...baru rasa okay

mmg lah sis sya yg tak ngandung ni klu baring atas karpet pun akan sakit badan sah2 lah karpet tu nipis..klu boleh baringlah atas tilam tebal..baru2 nak lekat ni mmg badan kita semua sakit2 kataorg tua2 badan nak mengembang😁

4y ago

Kikiki lupe kot sndiri tgh ngandung, nk jgk bring kt situ 😅😅😅, tq mommies

Sebelum bangun kene mengiring dulu..lepas tu baru bangun..bangun slow2..nie tips saya la kalau sakit belakang 🤣..dulu pun saya sakit belakang,lepas je guna tips tu..x sakit dah belakang 🤣🤣🤣🤣

mcm tu lah tu. dulu baru 15+w pegi cantikkan bulu mata dkt kwn sy, jadi baring atas lantai kayu aja dgn bantal ltk blkg pinggng tapi hmm.. sakit blkg tu mcm terseliuh sgt.. tapi tahan je lah 😅

bgn mengereng... Saye lg 2 Kali ganda sakitnye mase preggy... sbb ada scoliosis....menangis woooo klo nk bgn ...harap mommy bertabah... pengalaman preggy mcm2..huhu

normal tu dear cuma jgn dduk bawah, dduk atas krusi sbolehnya, nnti bila perut da besa lg laa tak larat nk bwk perut, apapa pun just enjoy ur prgnnt ok ☺️

4y ago

Okay mommies thankyou 😊😊

Tengah alami juga. Bila nak bangun tidur, akan mengiring dulu lepastu baru bangun. Bangun pun kena slow2, kalau tak rasa macam pening kepala pulak 😅