Sakit

Saya dah 30 weeks 3days.. Dari 20weeks lagi dah rasa sakit ni.. Siapa yg penah rasa mcm saya sakit di bawah ari2 dekat tulang? Bila malam mengereng n nk tukar position sangat sakit kt situ, rase cm tulang tu ketat n Kadang2 rasa patah.. Bangun tidur lagi la sakit ya amat.. Sekarang lps bangun dari baring, nak jalan pun kene berhati2.. Saya sampai tidur terlentang and takut nk baring mengereng.. Normal ke macam tu? Nk berjalan susah, nk bangun dari duduk pun susah, sampai saya dah tak masak sekarang.. Sorry bertanya #1stbaby #twins

9 Balas

Sama mcm sy sis... org lain pregnant nyaman je rest baring terlelap... tp sy jadi trauma setiap kali nk tido... serba serbi tak kena... baring ke kiri ... baring ke kanan... kena hati2x... baring terlentang lg la tak bole... sesak nfs sy dibuatnya... kalu sehari tu dpt tido dlm 3 jam pun dah cukup nikmat buat sy... lps tu nk bangun dr katil nk ke toilet amik masa.. rasa tak bole jln sbb tumit nk pijak lantai pun sakit.. apatah lg nk jln.. kalu org lain tgk mmg gaya mcm dah nk dekat bersalin padahal baru 31 wks... ni semua sbb penangan perut yg semakin membesar... sy pun sama dgn sis.. twin pregnancy...bertabah la kita sis... semoga dipermudahkan semuanya nanti...

4y ago

Lg berat.. susah tdo. Setakat ni sy tdo tu susah sbb nak dapat posisi yg selesa jelah..

sama la sis... mmg rasa mcmtu kat bwh ari2.. sy keje jenis kena banyak jalan kdg2 tu jln pun dah tk betul mcm nak mengheret je kaki.. time tido takyah cakap la😅 tabahlah ye besar pahala Allah bagi dekat kita ibu2 mengandung ni 🥰

Sama la. Sy dh 7bln. Sakit kt bhgian kanan. So terpaksa la tido mengiring ke kiri je. Nurse ckp rse sakit kt bwh perut tu sbb kepala baby sy kt bwh belah kanan.Ptt laa syurga tu kt bwh tapak kaki ibu. Bkn mudah nk jadi seorg ibu😞.

4y ago

Ohh mcm tuu.. mungkin sy pun sama laa kot kepala baby duk belah kanan.. belah kiri tak sakit lagi setakat ni

sama dgn sy.. 29 weeks. tido kalih kiri tak kena kanan tak kena. sy lg selesa terlentang je. tp org kata tak elok. kena tidur mengiring. bila mengiring, blkg pulak sakit. rasa mcm tulang kena patah2 😭

4y ago

kan sis. lenguh gila bila asyik ngiring. sy tya nurse kk. dorang ckp boleh tido cmtu tp kena lapik belakang bg selesa.

sama. doc cakap sakit tu normal. sebab tulang pelvis tu sedang mengembang untuk bg laluan kat baby. lagi² yg pregnant anak 1st. Kalau pregnant twins lagi lah kuat rasanya..

4y ago

Kkdg tido mengiring baby pulak duk mngeras. Badan pun jd lenguh jugak mengiring.

Sma.. Sya pon mcm tu juga.. Skit nk bgun tuu.. Smpi nk kuar air mata.. Now tido kt sofa jee. Biar snang nk bgun g buang air..

4y ago

Yeke.. tak sakit pulak badan tdo kat sofa.. tu laa.. nk bangun tu puas mengengsot 😅😅

Sy pn.. smg dpermudahkn urusan kita semua smpailah bersalin.amiin

4y ago

Aaaminnn..

Perut dh makin besar, sis.. mmg bgtu..

4y ago

Haahahah kan ... rasa nak cabut.. 🤣 sabar jela kan.. nak buat mcm mna

Sama mcm saya sis skrg. .

4y ago

Kita sama la 30 weeks 3 days... ada org tak rasa lagi sakit kat ari2 tuu.. mmg sakit nak jalan. Sampai terhencut2 dibuatnya