SUPPLEMENT

Hi momy.. Momy cha nk tnya la kan.. Momy2 semua ada x yg time pregnant pun masih minum supplement utk jaga kulit... Mcm susurizqi,dianz,mamadil,apa² je lah supplement mcm tu.. Ada x?? Sbb sejak pregnant ni skin momy cha mcm makin burn dan kering.. So, ada cdgn x nk amalkan apa utk lembapkan dan cerahkan balik my skin..

15 Balas

sama saya. kulit dh kering, jdi gelap sikit, jerawat pon ada naik. sya stopkan dlu supplement sbb takot jadi apa2 kt baby. tanya nurse kat kk pon. dya tk bagi makan. So untk langkah keselamatan pikir dlm hati 'tk apa la kulit tak cantik skrg sebab hormon ibu2 mengandungkan mmang berubah. org lain pon akan faham. pas bersalin cantik balik ya' 😂

Sblm ni sy pn ada consume mamadil & susu rizqi. Lps tahu pregnant, terus sy stop sbb takut ada effect kat baby. Skarang kulit tgh breakout teruk, tp jgn risau lps beranak nnt blh smbung minum balik. Yg penting kesihatan baby dlm perut.

5y ago

Rasanya boleh, sbb ada je yg minum. Cuma sy je yg x minum since pregnant ni 😁 ataupum maybe sis boleh tnya agent mamadil

Yer ke... Hurmm mcm sedih jer tgk skin nape la burn teruk sgt... Xpe lah demi si kecil ni tahan dulu... Sbb sblm pregnant mmg xpernh ambil mana2 supplement pun.. Cuma bila tgk breakout mcm ni.. Tu nk cuba la...

saya tak berani nak makan apa2 selain dr doktor yg bagi...sbb ubat dr doktor dah cukup utk ibu dan bayi ...cukup sekadar apa yg ada...yg penting ibu anak sihat sampai lahir

biasalah tu.. hormon sedang ngandung... lepas bersalin dan ok semula.. ttg supplement kecantikan better tinggalkan dulu.. takut effect kat baby nnti...

5y ago

Ok sis.. Tq yaa

Doc suruh stop ambil supplement sembarangan. Makan yg kk bg ja. Biasanya kulit jd mcm tu sb hormon nt lps dah bersalin akan ok balik

Klu tgh pregnant sy nasihatkan stop la dlu benda tu sume. Lepas bersalin nanti bolehla consume balik. Demi baby.

Saya try tak makan supplement tapi pakai moisturizer yg “natural” utk kulit kering

5y ago

Moistrzer apa tu

Skin saya pun naik jerawat banyak time pregnant ni. Sabar je sebab hormon 😂😭

5y ago

Orang ramai tegur skin kenapa teruk. Tapi mampu senyum jela. Dalam hati dah sedih teruk dah 😂

Jangan amik sebarang supplement tambahan selain daripada yg klinik bagi.