Barang Baby

Nak tnya lah kan.. Rasa2 dlm planing nk beli brg baby kan.. Kelengkapan apa eak yg perlu beli dulu... Cer momy kongsi sikit dgn momy cha ni...

17 Balas

sy aritu strt beli yg besar2 dlu...mcm tilam,katil,pastu baru yg laen2..tp buat list..contoh mggu ni pegi kedai bby utk beli baju siang saje..mggu depan baju mlm plk..gitu la...law x..mmg terbeli ape yg tk pnting😂 tp dh lengkp semua ttp lagi beli baju skrg nij pntg jumpa berkenan trus beli😂 slgi xbrsalin..hehehe sbb msk kdai bby iman kena tebal btl😂😂

Mommy boleh buat list dlu brg penting yg nk kene beli, 6t xde la kelam kabut sgt kn...beli perlengkapan baby mcm tilam baby, napkin, bedung baby tu ke, mitten n sock, bju baby pn dh boleh start nk usha2, tp utk newborn x digalakkan beli byk sgt sbb baby nie dye cpt membesar...takut 6t xsempat pakai pn dh x muat...🙂🙂

4y ago

Btol bby cepat besar.saiz nb dlm 3@4 psg je.

Baju 2-3set , mitten bitten topi set-set uhh 😅 , kain bedung@lampin, pampers wet tissue mende paling penting klu sy sis ☺️ selain pampers , guna kain lampin yg lembut tuh pn okay sbb kulit bby newborn ni sensitif lembut sgt ya amat 😄 kena rajin tukar n cuci je la 🤭

Pampers skrg promo merdeka, boleh grab sesiap.. Baju, barut, minyak telon,mittten n booties, kelengkapan ibu cth mcm minyak panas, stoking,.. Mcm sy sbb nk czer sy borong terus jus tropicana if bwh rm6..

Di sini sy listkn brgan bby yg blh sis beli..hrp ia dpt membntu sis 😉✌mcm bju nb jgn bli byk2 sgt tw..sbb bby ni cpt mmbsr nti 😉mg d pmudahkn segalanya..aamiin

pampers,Tilam..Lanpin ..Baju ..Sarung kaki n tgn...Mndian n bedak semua tu bli yg kcik2 je dlu..Sb bru lhir xpyh pkai lg nnti 2bln ke ats bru ok

Sy plak menabung nk beli car seat baby dan soft structured carrier sbb sy suke gendong baby drp bawak stroller..

pampers,bedung,towel,minyak yuu yee,set baju, dan yang kat perut baby tu yang macam kurita tu apa tah namanya .

1.bj bby 2.diapers nb 3.diapers mummy jgk hihi 4.kain lampin 5.selimut bby@bedung 6.sarung tgn n kaki bby