bayi 9 bulan

hello moms nak tny anak korg ada tak semasa menyusu direct badan dia panjat2 goyang2 and lompat2 🤣tp normal lakn baby ni mmg byk gaya cara anak sy menyusu tu . saya kan menyusu secara baring kat katil.. then dia cuba berdiri dan menyusu and goyang2 lompat2 x prna pula sy mcm tu dlu kata mak sy 🤣tp bkn smua sma kn. just curious ad x sma dgn sy😅

12 Balas

nb je blh duk diam🤣 tp bila dia buat akrobatik tu selalu la ulang pesan nak minum susu kena duk diam nanti ibu sakit takleh minum. ulang je walau dia kecik lg. if gigit pun sama pesan2 je.. nanti dia paham dia elok la. anak sy yg 1y9m ni pun kadang buat lg, pastu pesan la, duk diam kena gigi tu sakit ibu.. walaupun tk sakit duk selak2 pun sama, pesan jangan selak, malu.. walaupun duk bilik berdua je

Normal. Anak yg active mmg mcm ni lah gayanya. Anak yg sopan kurang sikit ligatnya. Setiap anak berbeza tp semua tu kenangan kita as a mom. Dah besar nanti kita akan cerita benda2 ni lah kt dorang, yg si abang menyusu mcm ni, si kakak menyusu mcm tu, si adik etc. Kadang rasa mcm nk tercabut nipple haih sabooo jelah tp enjoy the journey ya

4w ago

yes btl tu momy hehe tgk je karena anak kn sbb takkan terulang kembali masa2 mcmni😂☺️☺️

sama sis...anak saya 8m16d...mcmtu la gaya bila menyusu sambil baring...punggung terangkat, goyang², tangan dia lagi menggetel tetek...saya skrg sdg alami luka, sbb bby dh ada 5btg gigi, tumbuh seawal 5 bln...kalau saya jerit sakittt, dia suka je...dia ingat kita sakat dia...☺️

4w ago

hahahhaha sama sis anak sy pun suka gentel2😭igtkn sy je ahhahha

normal hahahahhaha. ank sy pun Sama. setahun lebih ni.. mula2 bunyi2 je smbil nyusu. mkin besar lain2 peel dia😂 skrg smbil mnyusu smbil niarap. pastu dlm posisi merangkak . bila dia sedar tak boleh bawak puting jauh,dia Lepas 😂😂😂

normal sis masa nb je elok terletak , la besar macam2 aksi ada menonggeng , meniarap , berdiri sambil membebel pun ada kadang x puas hati agaknya susu ibu lain rasa 😂

4w ago

kalau bab menggentel nk tdo tu x tahan , nak minum selak sendiri pula tu tepisnya tgn kita kalau tutup

Anak saya dah mcm berenang sambil menyusu. Tonggeng pon ada. Saya nak tergelak je tgk dia. Mcm2 gaya 🤣 Mula dalam umur dia 10 bulan.

4w ago

hahahahaha i see comel kan sis🤣

Normal la kot.. bby saya dari umur 6 bulan lbih dah mnyusu panjat2 badan.. skg 8 bln sdah pandai bdiri duduk mnyusu..

4w ago

ahh i see normal la nmpknya yg respon rmai gak cmni ahahha

Normal sis. Anak i dah macam sujud syukur dah menyusu. Pening maknye. Janji dia menyusu 😂

4w ago

ahhahahah tula pasal tpi msa2 ni takkan terulang so tgk ja la karena anak kn🤣

ank sye menyusu sambil nonggeng sis 😂. tinggi pulak bontotnye dia angkat hahaha

4w ago

hahahha lahh kira sama la macam2 style dia buat🤣 so skrg sy da dpt jwpn ada gak cmni😆

msa2 ni yg sgt2 sy suka🤣🤣blh main2 dgn anak...mcm2 gayaa

4w ago

hahahha ye comey😆