Anak Susah Menyusu

Hi momy2 semua.. Sy nk tanya ank sy 3bulan jenis (high need baby) susah nk menyusu.. Kdg2 dia lapar dia sanggup tahan lapar dan nangis dari menyusu sbb dia x suka baring, duduk, atau ape2 cara skali pon menyusu..dia akn menyusu kalau dia dh tertido di buai dan kita angkat dia menyusu secara baring.. Itu dia menyusu..dia x nk botol.. Dh byk botol dan puting tukar.. Tp tetap nk susu bdn.kalau pergi mana2 mmg payah sikit sbb dia x menyusu dan x tido selain buai..dh 3bulan stay rumah je.. Hanya keluar kalau ada checkup baby.. Tu pon menangis bkn main .Sy nk tanya pada yg berpengalaman ada x ank2 momy2 mcm ni? Dan cara nk handle mcm mn? Tq momy

2 Balas

Hi sis nak tanya, baby start okay tidur panjang umur berapa bulan ya? Baby saya pun high need & nk tidur dalam buai je. Kalau tak sanggup tahan mata tidur kejap kejap je.

3y ago

Waaa yeke huhu tulah ramai cakap usually after 4 months baru dia cool down skit. Huhu takpe la kena banyak bersabar jela sekarang ni.. anak pun baru 2 bulan

sma dgn baby sy sis,baby bru nk msuk 3months tp tu la tknk susu botol,nk susu bdan je..sy pun baby first maybe memang mcm tu kot..

4y ago

Sama la sis first baby.. X ada pengalaman sgt..😅