Beri Makanan Pada Bayi Sblm 6 Bulan..

Slm. Sy ada baby umur 5 bln.. Tiap kali tgk kami sekeluarga mkn mesti mintak nak mkn.. Nangis2 kalau x bg.. Sy menyusu bdn sepenuhnya.. Sy bg susu bdn dia x nak. So sy cuba suap susu badan dgn sudu terus dia makan siap gelak tanda seronok agaknya.. Mcm tula tiap kali dia nmpak org mkn sy buat mcm tula.. Sian pulak.. Mak mertua sy dah suruh bg mkn tp sy risau gak sbb x cukup umur lagi. Tp berat bdn dia mmg dah mcm baby 8 9 bln.. 8kg ++ dah. Bdn pun dah keras dah blh naik walker, meniarap, menyulur.. Sy keliru sgt.. Dlm dilemma pun ada.. Mmg ank sy tu nak makan.. Hehe.. Susu sy mmg byk so mmg sy rs dia kenyang ja dgn suply susu cuma tu lah mungkin x puas.. Tdo pun sejam sejam ja jaga.. Waktu siang.. Waktu mlm menyusu and tido mcm biasa ja.. ?

Beri Makanan Pada Bayi Sblm 6 Bulan..
2 Balas

Sbr ea sis..lg skit je lg nk 6bln... Nti dh 6bln bg la..bby mmg cmtu bile tgk orglain mkn...dia pn nk skali..awl2 nti try bg dia bubur kosg ea 😉.. kalau lg 4 hri bby nk msuk umo 6bln dh blh dh sis try bg dia sikit..pengenalan dahulu pd bby bubur kosg tnpa letak apa2.. bubur tu sblm bg bby sis dh d blend halus dlu tw 😉.. good luck mommies✊🔥🔥fightimm

Boleh je kalau dh dkt2 6 bulan