semasa bfeeding

anak korg pernah tak menyusu satu tmpt menyusu sblah lgi dia gentel2 dan tarik breast kt sblh🤣 kdg tu sakit gak dia tarik tp normal lakn baby2 ahhahaha ada x mcm sy ni?🤣 baby sy 11 bulan

9 Balas

Sama la macam anak saya umur dah 1tahun 10 bulan dia dah tak menyusu badan start 1tahun 7 bulan dan dah tukar ke botol susu je. tapi nak tido nak menggentel sebab sebelum ni dia suka gentel2 time dia menyusu badan dulu2 tu dia ingat lagi sampai sekarang. Susah jugak nak bagi hilang. Kadang saya pegang baju kuat2 jadi dia tak boleh tarik baju ke atas untuk bukak bra 🤣 bergaduh la dengan dia time nak tido. Berebut nak bukak baju 😆

pernah aje tp pengalaman sy, sy babap sikit tgn dia atau ajar tgn dia jgn merayap gitu sbb takmau sampai ke besar duk biasa gentel nipple. gentel bantal ke tkpe..nnt jd habbit. tgk akak ipar punya anak dah 4 tahun tp bila nak tidur meraung sbb tk dpt gentel nipple mak dia 🤦‍♀️anak lelaki pulak tu aduhaii.. sbb dah jadi habbit dr kecik. tu sy la kalau org len sy tk thu la selesa ke tak 😅

4mo ago

boleh mcm tu eh smpai 12tahun da tu kira dah bsr sgt.. harap lma2 akan ok la

Anak saya pun sebelah menyusu sebelah gentel. Dari start pandai gentel sampai 3 tahun. Anak saya boy. Alhamdulillah dah wean off, takde cari nak gentel untuk tidur pun. Sangat mudah wean off dia. Bersyukur sangat. Kalau tak dulu memang free show tiap kali dia menyusu sebab sebelah yg gentel tu pun dia selak baju tak bagi tutup 😂

🤣🤣🤣🤣alaaa comelnye.. baby saya pula ade habit.. bila nyusu je dia main rambut saya 😅 dia pusing² kan nye rambut tu. pastu dia sapu² pipi dia ngan rambut tu sampai dia lena 😂 sehingga lah sekarang dah 1 tahun 11 bulan😅. Dia fully breastfeed. bende lain dia xnak..nak rambut saya juge🤣

4mo ago

ahhahaha i see sy pn kdg ad juga main rmbut siap pgg muka korek mulut🤣

Ayoyo anak saya dari 4 bulan dah camtu. Tangan dia lg sebelah laju cubit nipple kita, pantang kita berangan terus je dia cubit tarik. Gentel ok lagi, tarik yg tak tahan tu. Tuhan je tau betapa kita nk terpekik tp tahan sbb sakit ooo kalau kena nipple tu.

tgh alami juga anak girl sy nk tido mesti nak gentel nipple .tapi dia punye la . sy larang tapi dia tetap nak . lgi satu kdg nipple mak ny digentel tapi auto sy x bagi sbb x selesa rasa geli pun ada 😅

ank sye siap rengau lgi sis smpai melekat kesan tu 😂😂. hahaha geram je kitee

anak saya skrg mcmni laa.. sblh menyusu sblh nk gentel2 😅

selalu, tempat parking tgn dia