baby latch

Hi mommies, baby sy baru umur 19 hari..sy agak buntu dgn lekapab bby sy time menyusu..sbb puting sy always skt klu bg menyusu..baby mcm gigit ? Sy ada tgk video kt youtube berkenaan teknik menyusu bayi dan cara lekapan yg betul..then sy applied cara tu..tp sy stress sbb teknik x menjadi Ada x mommies yg blh bantu sy kat sini ???

3 Balas

first time memg cmtu sis baby xpndai g...sya pon sma mcm tu first time baby duk gigit2 time hisap rasa cam nk teriak dh la sakit huhuhu...sya pon bljaq kt you tube gak tgok cara lekapan yg betoi...bnyak kali gak sya try baqu dpat...memg kena bnyak sbaq sis awai2 nie...xpa insyallah lma2 nty sis bleyh breastfeed cam besa🤗...klu xdpat mintk tlong nurse tlong ajar time checkup baby...😊

5y ago

Oowh..mcm sy klu dye tertidoq..sy akn usik² pipi dia..pastu tgk dia sedut atau x..pastu tggu dlm 10 mnt..agak dia senyap jaa..baru sy tarik..tp xtaw la..dia btoi² puas ka dak minum susu 😅😅

awal2 mmg sakit sis.. kita 1st time and bby pun 1st time.. dua2 baru nk blajar..sy smpai berdarah and melecet 1st2 dulu.. tp nnti bby akn pndai sndiri bila hari2 nyusu.. mom kena bnyk sabar je..

Puting melecet ke sis?

5y ago

X melecet tapi sakit..huhu..knp ye agak²?