5week first baby

Hi mommies ? Semalam sy pergi klinik sbb nk confirmkan kandungan brapa minggu +kerap sakit bawah perut . Doc ckap 9week , scan tk nampak kantung pon . Doc kata risau kandungan luar rahim ? refer hospital , doc ckap baru 5week . Scan lagi nmpak kantung kecik jee . Tapi doc ckap , dia tk confirm laaa kandungan tu dalam rahim atau luar rahim ? Ada any advice tak ? Ke ada yg pengalaman sama mcam sy ?

5week first baby
23 Balas

Same mcm sye ..arini pergi scan kandungan 6 minggu.. doktor xnmpak kantung ..kemungkinan kandungan luar rahim.. sye ade cyst .. esok refer pakar.. sakit dekat bawah perut..menekan2..bangun dari baring pon sakit .. selalu berulang ke tandas ..1 jam sekali..

5y ago

Ye betul .. sejak awal preggy lagi ..sakit mcm sengugut .. mlm terus xboleh tido .. kne tido melentang je ..kalo mengiring kiri atau kanan memang sakit sgt2..