5week first baby

Hi mommies ? Semalam sy pergi klinik sbb nk confirmkan kandungan brapa minggu +kerap sakit bawah perut . Doc ckap 9week , scan tk nampak kantung pon . Doc kata risau kandungan luar rahim ? refer hospital , doc ckap baru 5week . Scan lagi nmpak kantung kecik jee . Tapi doc ckap , dia tk confirm laaa kandungan tu dalam rahim atau luar rahim ? Ada any advice tak ? Ke ada yg pengalaman sama mcam sy ?

5week first baby
23 Balas

sama jadi macam sy juga haritu..scan ikut bawah tapi sy da nampak heartbeat dlm kntung..tu pon bru 7week scan kalau ikut period da 9 week...jgn risau..baby okay tu..cuma kecik lagi..keep mkn acid folic

sama dgn saya 3 hari lepas...tapi Alhamdulillah kandungan sy dalam rahim cumaa belum nampak heart beat baby...TCA lagi 3 mnggu untuk tgk jantung baby...doakan saya semoga semuaa dipermudahkan...🤲

sama la...p check doc kata 5 weeks...scan xnmpk apa...masuk ward nk tgk result darah...nk taw hamil luar rahim ke x...Alhamdulillah xde...cuma doc ckp kandungan xmenjadi..😥

biasanya dr akan suggest lg 2 weeks repeat scan. cuma kalau between 2 weeks tu ada bleeding @ sakit2 perut ke cepat2 gi hospital. semoga kandungan awak baik2 je :) jaga diri

normal sis x nampak apa lagi . saya pun masa 5w x nampak apa2 lg scan lg selepas 2minggu sebab takut luar rahim pregnant . 8w scan baru nampak janin sekali dgr heartbeat bby

Masa sy dulu doc scan nmpk mcm luar rahim.. Pas 1mgu scan balik rupanya cyst.. Seb baik cyst tu mengecik dan akhirnya hilang..

kita sama..saya check guna CB..2-3 weeks..g check dr swasta, dia ckp 5 weeks.. rahim baru menebal

Pernah kena situasi ni doc suruh tunggu lagi 2 weeks scan ikot bawah je baru nampak baby halus

G scan kat swasta yg ada mesin lebih canggih dan clear

Go to another doctor for second oppinion. Wish you all the best

5y ago

I only know the one in penang. :)