Zincofer

Hi mommy2x.. Hari ni g klinik dpt tau HB drop dri 10.4 ke 9.2.. Nurse tukar ubat iron tab ke zincofer..ada x antra mommy smua yg mkn ubat ni dpt alahan or kesan smpingan? N mcm mana nak atasi?

28 Balas

Makan waktu malam before tidur insyaAllah takde alahan. Saya mmg makan waktu macamni sebab dulu pernah makan awal tapi muntah 2-3 hari jugak la baru ok. Dari first trimester makan zincofer sampainla 3rd trimester. Tak pernah tukar ubat lain. Sebab kalau tukar kena mKan lagi 3-4 jenis ubat. Tak lalu la nak telan 😌