Zincofer

Hi mommy2x.. Hari ni g klinik dpt tau HB drop dri 10.4 ke 9.2.. Nurse tukar ubat iron tab ke zincofer..ada x antra mommy smua yg mkn ubat ni dpt alahan or kesan smpingan? N mcm mana nak atasi?

28 Balas

Sya dpt jugak sis wlaupun hb 12.5.. Tapi sya kena mkn selang sehari. Slalu sya mkn sblum tdo. Klau sya mkn siang2 nnti loya n cirit-birit... 😂 tapi kdg2 muntah jugak... Ikut keadaan..

4y ago

Saya klu mkn siang hari mmg teruk bkn takat muntah siap badan lemau x bermaya pedih ulu hati mmg x yah ckp la.. Bila aq try x mkn elok plk keadaan aq 😑 nmpknya aq kena try mkn sblm tidur..