Zincofer

Hi mommy2x.. Hari ni g klinik dpt tau HB drop dri 10.4 ke 9.2.. Nurse tukar ubat iron tab ke zincofer..ada x antra mommy smua yg mkn ubat ni dpt alahan or kesan smpingan? N mcm mana nak atasi?

28 Balas

Saya pun nurse bg zincofer sbb hb turun smp 10.. after 2 weeks naaik jd 11.. tp last week check turun jadi 10.7 balik... saya cde masalah mkn ubat walaupunnkatanya boleh buat sendawa dan muntah.. ni kena tukar mencofer.. lebih tinggi sikit dr zincofer