ikhtiar hamil

hi mommy2 semua boleh mommy2 share tips utk ikhtiar hamil? terasa sayu hati bila period selalu dtg ontime. suami selalu pegang2 perut sbb nmpk simptom2 pregnant. tapi bila test negative & period.. boleh mommy2 bantu. terima kasih yaa. jgn kecam yaa.

21 Balas

Sy ttc 7thn...tahun ke 5 preggy tp baby meninggal dlm perut (4 bulan) skg tgh 🤰rezeki ke dua... alhamdulillah semoga sihat² je baby dlm kandungan smpi bersalin nanti 🤲🏻 (masih terkesan & fobia kehilangan anak) 1st step mmg kena gi medical check/ check kesuburan (suami & isteri dua² gi buat) Klu ada masalah follow up smpi ok (smpi sehabis baik) Lepas tu bru la boleh cuba / mkn segala madu or vitamin² segala jenis jus ikhtiar 😅..Sbb sblm nk try apa² kita kena tau punca (takot ada benda menghalang utk ttc) Lepas² da check kesuburan tu bole la start reserch ikhtiar vitamin² or perubatan islam... Semoga diberi ketabahan... jgn stress or terlalu pk...happy² je sambil ttc...bnyk² doa jugak (solat sunat duha hajat doa² zuriat) klu berkemampuan gi umrah or ada keluarga terdekat/kawan² yg gi umrah...kirim doa kt mereka...insyallah