ikhtiar hamil

hi mommy2 semua boleh mommy2 share tips utk ikhtiar hamil? terasa sayu hati bila period selalu dtg ontime. suami selalu pegang2 perut sbb nmpk simptom2 pregnant. tapi bila test negative & period.. boleh mommy2 bantu. terima kasih yaa. jgn kecam yaa.

21 Balas

sy pernah gugur, dn mengandung semula.alhamdulillah baby sihat.. cara saya, consume acid folic laki bini jenama appeton, cari waktu subur utk bersama, minum pati delima utk kesihatan dalaman kuat, yg penting brdoa bersungguh2 dkt Allah.. 🥰

2y ago

sy doakan sis Masliah Binti Ladjamil mendapat zuriat bulan nie ya..aamiin³

Sis jangan stress2, jangan difikirkan sgt nak dapat anak cepat. Saya dulu setiap kali lepas period akan check waktu subur, sampai satu tahap rasa frust sgt. End up malas nak fikir dah, biar je x check pun, last2 lekat. Skrg dah 24wks.

untuk saya,sy amalkan makan kurma dan minum susu fresh milk.dalam bulan puasa saya amalkan,pastu tahu waktu subur,sy fokuskan time tu,alhamdulillah..raya saya dapat result positive..berkat bulan ramadhan

try awk baca doa yg rabbi habli minassolihin tu.. smbil usap² perut.. suami sy pun mcm awk gak.. lmbt period dia lak yg terlebih yakin kita pregnant tp mgkin asbab doa seorg suami alhamdulillah akhirnya positif jugak..

Saya selalu dengar ayat ruqiyah hamil dekat utube. Ayat ayat doa ibu hamil. Ad skali tu, bukak dengar dkat air kosong. Selawat, suami dan saya minum. Slain tu cek wktu sbur guna trcker 3hari tuu kmi bersamaa.

insyaAllah kalau kita yakin dengan rezeki Allah nak beri.. sesuai dan tepat pada waktunya, smga Awak cpt dapat zuriat ya.... jgn berhenti Usaha, Ikhtiar dan Tawakkal

amalkan minum susu kambing..folic acid jangan skip & virgin coconut oil soft gel boleh juga ambil untuk suami & isteri makan..

husband n wife sama2 makan asid folic.. selain pada tu enjoy time kamu masih berdua.. jgn byk pikir nanti rasa tertekan..

jgn tinggal zikir , selawat hari2 , doa , saya mnum jus bidadari bole beli DKT shopee