Waktu subur untuk bersama suami (ikhtiar hamil)

Assalamualaikum. Waktu terbaik untuk bersama suami dikira hari ke 14 selepas hari pertama period atau selepas hari pertama habis period? #mohontunjukajar #ingintahu Mohon kongsi tips cepat hamil. Terima kasih semua 😘☺️❤️

Waktu subur untuk bersama suami (ikhtiar hamil)GIF
1 Balas

Kalau cycle you ialah 28 days then hari ke 14 tu hari paling subur. You boleh bersama sehari or 2 hari lepas period and bersama again pada hari subur you juga (within your fertile days). Ovum kita hanya active or subur between 12 to 24 hours, so you boleh bersama sebelum ni or pada masa ni. And ingat sperms akan active dlm vagina selama 5 hari. So plan well ya and you boleh beli OPK test juga and test setiap hari lepas period utk check kesuburan you kalau you x pasti hari bila. Bila naik 2 line pekat, maksudnya you subur and boleh bersama.