Kurang air ketuban

Hi mommy... tolong jawab soalan sy 5hb doc kki scan ckp air ketuban Sy kurang..5.99 jer so dia suruh sy serah diri 37w... untuk bersalin induce...tapi sampai sekarang saya tak pergi hospital...sebab takut sangat....hari ni dah 37w1d besok boleh ke saya nak pergi..doc marah tak ..???pls help...

7 Balas

Pergi hospital je.. me oso kurang aik ketuban, masa checkup kat kkia Dr scan beritau aik ketuban kurang tapi tak d refer pergi hosp. saya tak puashati pergi hosp, Dr intern yg check beritau OK jer. 2 minggu kemudian check kat kkia, nurse & Dr (Dr Yang lain check bukan Dr yg sebelumnya) check degup jantung Bb lemah, refer g hosp n admit, next morning masuk ubt paksa branak..syukur semua selamat.

2y ago

bacaan 2 minggu sebelum admit AFI-11.5cm. tapi masa admit, Dr Ada beritau tapi saya lupa. cek2 kat buku pink, takda pulak dikepilkan skali nota Dari Dr.

Kalau lambat pergi sebab takut, nanti takut apa apa jadi kat baby awak yg lagi susah n sakit nanti jugak. Pergi je secepatnya ye doc tak marah kalau awak cepat

better you pergi je, dari ada apa2 yang tak elok jadi kan? jangan biarkan rasa takut kena marah sampai ignore kan condition baby. mom kena berani ok?

2y ago

baik sis

better pergi..jgn mudaratkan baby kat dalam tu..bahaya air ketuban sikit ni..

2y ago

11pg Sy nk pergi

Awk tak risau ke baby okay ke tak? Kot2 baby lemas ke, bahaya tau

baik sis..sakit tak kalau induce

2y ago

sakit hilang anak lagi sakit drpd sakit induce. jdi better pergi cepat

better pergi je