Air ketuban kurang

Hi semua. Tadi sy pegi checkup 35w then, doc cakap air ketuban kurang border line 8 mcm tu. So esok kena check lagi takut makin kurang. Sesiapa ada tips tak macam mana nak naikkan air ketuban ni dlm masa sehari ni. Risau la. Baby aktif tapi berat dia pun tak berapa nak naik. Pls help 😭😭

2 Balas

tak sure la tips ni membantu tak. saya masa 34w pon air ketuban 8.5 dan baby kecik. Dr bagi masa seminggu untuk scan semula. mula2 tu makan juga tembikai dan saya banyakkan minum air masak. untuk naikkan berat baby orang cakap minum susu anmum. saya try dan alhamdulillah berat baby naik, air ketuban pon naik. sekarang saya 37w, baru scan semalam ketuban dah jadi 13, berat baby pon naik banyak.

9mo ago

ikut dekat kotak anmum tu 2 kali sehari. awak ada gdm tak? kalau ada kena check juga gula awak okay tak lepas minum susu tu.

org² ckap mkn tembikai.. jus tembikai pom boleh

9mo ago

smoga dpermudahkn sgala urusan awk